A gyümölcsök útja: A kerttől a palackig

Kerttől a palackig blog borítókép

Az Irsai Olivér 30 éve a pálinka szempontjából csak egy szőlő neve volt, némelyek azért a belőle készült borból még egy fröccsöt is megengedtek maguknak.

De hogy pálinkát főzzünk ebből?

Az még ötlet szintjén sem merült fel.

Pedig ez a szőlő igen tehetséges, pálinkának való. És tudjuk: ígéretes gyümölcs nélkül nincs jó pálinka. Nos, Az Irsai Olivért 1930-ban nemesítette Kocsis Pál a Csabagyöngye és a Pozsonyi fehér szőlőkből. Korán érik, augusztus közepétől szüretelik. Fürtjei közepes nagyságúak, kúp alakúak, íze kitűnő, muskotályos zamatú. Itt a lényeg: a muskotály.

Ezért kiváló pálinkának.

A gondosan válogatott szőlőszemek (itt nem a törköly) kerülnek a cefrébe, az erjedés után az üstbe. Ha gondos a lepárlás, akkor a muskotány minden íze, zamata ott lesz a pohárban. Éppen, mint a Bolyos Irsai Olivérnél. Annál a szőlőpálinkánál, ami a Bolyhos Brand Nagy Négyesének a tagja.

Hasonló cikkek

Tájékoztatás - nyári nyitvatartás!

Hétfő-Csütörtök: megszokott nyitvatartási időben várjuk Vásárlóinkat.

Pénteki nyitvatartásunkkal kapcsolatban kérjük keressenek minket a +36 20 285 2033-as telefonszámon.