Családunk 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel, Bolyhos László alapító mellett a család minden tagja a vállalkozásban tevékenykedik. Célunk, hogy újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka.
Tápiószőlősön 1994-ben építettük meg az első szeszfőzdét, bérfőzés céljából.
A bérfőzés mellett, kísérleteztünk, milyen pálinka lenne az, ami a legkarakteresebben adja vissza a gyümölcs ízét; így jutottunk el a ma ismert Bolyhos ágyas pálinkáig. Ezek után Újszilváson megvásároltuk az Újföldi Iskola épületét, ahol hozzáfogtunk a Bolyhos Pálinkafőzde felépítésébe. 2003-ban készült el egy új, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő pálinkafőzde, palackozó és gyümölcsaszaló csarnok.
Jelenleg a kereskedelmi főzés mellett bérfőzést is végzünk, 100% étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből készülnek pálinkáink. Főzdénk, 10 fajta pálinkát és levendula szeszes italt állít elő; ezek a birs, cigánymeggy, cseresznye, golden alma, Irsai Olivér szőlő, kajszibarack, szilva, szőlő, vegyes gyümölcságyas és Vilmoskörte pálinkák.
Az aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú pálinkáink alkoholfoka: 50%(V/V), a nem ágyas pálinkákat 40%-os alkoholfokkal készítjük.
A palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt helyezünk az üvegekbe, erre töltjük rá a pálinkát, majd ezt követően legalább három hónapig érleljük. Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A „gyümölcságy” a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi és beltartalmi értékeit is tovább gazdagítja.
Hitvallásunk, hogy gyümölcságyon érlelni csak a legjobb minőségű pálinkákat szabad, ezt az elvet követve fektetünk nagy hangsúlyt a kiváló alapanyagok beszerzésére, a pálinkafőzés folyamatainak állandó ellenőrzésére.
Ma az ország területén kis- és nagykereskedőkön keresztül mindenhol megtalálhatóak gazdag formavilágú üvegekbe palackozott pálinkáink, ajándékcsomagjaink. Cégünk több országba exportál, úgymint Ausztráliába, Vietnámba, Luandába, Romániába, Belgiumba és további országokba egyaránt.
Bolyhos ágyas cigánymeggy pálinka 50%(V/V) champion díj
Innovatív Márka kategóriában
Büszkék vagyunk, hogy számunkra az elmúlt tíz év legeredményesebb versenyén összesített éremtáblázat harmadik helyén végeztünk a három champion, három arany, négy ezüst és egy bronzérmünkkel. Emellett ismét miénk lett „Magyarország legjobb 10.000 palack feletti pálinkája-2022” lett Bolyhos ágyas cigánymeggy pálinka 50%(V/V).
A kategória legjobbja lett és a 10.000 palackszám feletti mezőnyben is az első helyen végzett a Bolyhos ágyas cigánymeggy pálinka 50%(V/V)
2017. Bolyhos Zoltán az Év Vállalkozója lett
2012. Gyula, elnyertük a Legeredményesebb Kereskedelmi Főzde díjat
2007. Gyula, a Bolyhos Ágyas Cigánymeggy pálinka lett az év pálinkája, és elnyertük a Legeredményesebb Kereskedelmi Főzde díjat
A Pénzügyminisztérium által finanszírozott, „Bérfőzés a Bolyhos és Fia Kft-nél” című pályázatunk projekt azonosítószáma: PM_KOMPLEX_KKV_2020/A1/
Kedvezményezett neve: Bolyhos és Fia Kft.
A támogatás összege: 22,11 millió Forint.
A projekt keretében beszerzett eszközök: KOTHE K900 pálinkafőző berendezés 400 literes, továbbá Targonca CAT GP15N típusú.
A projekt megvalósult.
© Bolyhos és Fia Kft. – Minden jog fenntartva! Adatvédelmi tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek
Hétfő-Csütörtök: megszokott nyitvatartási időben várjuk Vásárlóinkat.
Pénteki nyitvatartásunkkal kapcsolatban kérjük keressenek minket a +36 20 285 2033-as telefonszámon.